Ornes staat voor Organisatie van Nederlandse Speelgoedleveranciers. De Ornes is opgericht in 1956 en behartigt al bijna 70 jaar de gemeenschappelijke belangen van alle aangesloten speelgoedleveranciers.

In Nederland is de Ornes namens de speelgoedleveranciers de stem van, en de spreekbuis voor, de industrie richting de retail, overheid en iedere organisatie of instantie die zich met speelgoed bezig houdt. In de loop van de jaren heeft de Ornes veel voor haar leden kunnen betekenen op het gebied van wet- en regelgeving, marktinformatie en als woordvoerder en intermediair.

Advies nodig?
Neem contact op

[Seminar]

1-5
feb
Spielwarenmesse Nurnberg
meer info

Onze 9 belangrijkste waarden

1. Belangenbehartiging

Belangenbehartiging en versterken van de positie van de totale ledengroep binnen de Nederlandse speelgoedhandel

 

 

2. Europa & Wereld

Aangesloten bij Toy Industries of Europe (TIE) omdat steeds meer maatregelen op Europees niveau worden vastgesteld. Tevens lid van de International Council of Toy Industries (ICTI)

3. Veiligheid van Speelgoed

Is lid van de normcommissie Veiligheid van Speelgoed en gesprekspartner van het ministerie van VWS en de NVWA

4. Krachtenbundeling

Krachtenbundeling en belangenbehartiging van de leden t.o.v. de overheid en allerlei andere instellingen en organisaties (min. VWS, EZK, NVWA, NEN, beurzen)

 

5. Verkiezing Speelgoed van het Jaar

Werkt samen met de detailhandel om de promotie van speelgoed te bevorderen b.v. in de Verkiezing Speelgoed van het Jaar

6. Marktinformatie

Door onze eigen en NPD marktinformatie helpen wij onze leden de markt transparanter te maken

7. Financieel voordeel

Door collectieve afspraken te maken met diverse partners kunnen leden geld besparen

8. Vraagbaak

Vraagbaak voor de leden/branche voor sociale,  juridische, economische en maatschappelijke vraagstukken

 

9. Inspireren & stimuleren

Door regelmatig web- en seminars te organiseren willen wij onze leden inspireren en stimuleren

marc Dorsman, Identity Games, vicevoorzitter

Save the Date!

Spielwarenmesse Nürnberg

Ieder jaar houdt Nürnberg de touwtjes in handen van de internationale speelgoedmarkten. Beroemde merken, originele start-ups, inkopers van grote ketens, onafhankelijke handelaars en talrijke vertegenwoordigers van de media maken van de Spielwarenmesse de belangrijkste gebeurtenis van de speelgoedbranche. Op ’s werelds grootste speelgoedbeurs worden beslissende zakelijke relaties aangeknoopt, de trends van de komende jaren geboren en de meest actuele informatie uitgewisseld. En dit alles gaat gepaard met een groot enthousiasme: beleef de Spirit of Play op de Spielwarenmesse in Nürnberg van 1 t/m 5 februari 2023.

Save the Date!

The Toy Fair London

De Toy Fair is de grootste speelgoed-, game- en hobbybeurs van het Verenigd Koninkrijk die jaarlijks eind januari (24 t/m 26) plaatsvindt in Olympia London. De showcase van de speelgoedindustrie verwelkomt meer dan 260 bedrijven die duizenden producten tentoonstellen aan bezoekers, waaronder retailers, kopers, media en de bredere industrie.