Mondiale partners, waaronder Mattel, The Lego Group en Hasbro, hebben met succes een beroep gedaan op de Verenigde Naties om een ​​Internationale Speeldag in te voeren.

Spelen is een fundamenteel recht voor ieder kind, evenals het belang van spelen om kinderen te helpen levenslange vaardigheden te ontwikkelen. Nu slechts 30% van de volwassenen zich ervan bewust is dat spelen een fundamenteel geboorterecht is dat in 1989 door de Verenigde Naties (VN) werd aangenomen, is het dringend nodig om spelen weer op de agenda te zetten.

Om deze ambitie te verwezenlijken heeft een toegewijd netwerk van mondiale organisaties, spelexperts en vooral kinderen en jongeren zelf de VN-lidstaten opgeroepen om de resolutie voor een Internationale Dag van het Spel te steunen. De Algemene Vergadering van de VN heeft 11 juni nu uitgeroepen tot internationale “bewustwordingsdag”, in 2024 zal de eerste openingsviering plaatsvinden.

https://www.internationaldayofplay.org/