Nu malafide speelgoedhandelaren de huidige EU-veiligheidsregels blijven negeren, zullen alleen de gerenommeerde speelgoedfabrikanten die dat dat wel doen de dupe worden van de strengere nieuwe speelgoedveiligheidsverordening.

Het EU Safety Gate-rapport uit 2023, waarin gevaarlijke producten worden aangeduid die in de EU worden verkocht, zet speelgoed op de tweede plaats achter cosmetica. Er werden 467 meldingen gedaan over speelgoed, tegen 511 in 2022.

Ook vorig jaar betrof een overweldigend percentage – ruim 97% – van de speelgoedwaarschuwingen handelaars die geen relatie met gerenommeerde merken of gerenommeerde detailhandelaren hebben. Speelgoed van betrouwbare fabrikanten, het overgrote deel van het speelgoed dat in de EU wordt verkocht, is veilig.

Lees hier het volledige persbericht van TIE