• Toy Industries of Europe (TIE, de brancheorganisatie voor de Europese speelgoedindustrie) kocht 19 speelgoed items bij de online marktplaats TEMU. Geen enkel item voldeed aan de Europese regelgeving en 18 items vormden daadwerkelijk een veiligheidsrisico voor kinderen
  • Het shopping experiment volgt op TIE’s grootschalig online-shopping initiatief op verschillende platforms in 2020, waarvan de resultaten even zorgwekkend waren
  • TIE roept wetgevers en autoriteiten op om verkoop van onveilig speelgoed door minder gewetensvolle exploitanten van buiten de EU aan te pakken
  • De huidige herziening van de Speelgoed Veiligheidsrichtlijn kan – voor speelgoed – de juridische leemte dichten die verkoop toestaat van speelgoed zonder dat een EU exploitant verantwoordelijk is voor de veiligheid ervan

Lees hier het volledige bericht van TIE