Gouden Publieksprijzen uitgereikt

Donderdag 9 november jl. vond in Leiden het derde Nationale Speelgoed Gala plaats. Daar werden de Gouden Publieksprijzen van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2023 uitgereikt. Het werd weer een heel feestelijke avond met alle winnaars die op het podium hun prijs in ontvangst namen.

Ruim 15.000 stemmers brachten tot en met 5 november 120.000 stemmen uit en kozen zo in 17 categorieën hun favoriete speelgoed of spel. Deze winnaars mogen het keurmerk ‘Gouden Publieksprijs Speelgoed van het Jaar 2023’ dragen, naast hun eerder verdiende vakjuryprijs ‘Winnaar Speelgoed van het Jaar 2023’. Met dit keurmerk herkennen consumenten in één oogopslag kwalitatief goed, veilig en originele spellen en speelgoed.

Zo stond de avond ook in het teken van Goed Speelgoed. De industrie zet zich namelijk in voor speelgoed dat:

  • Veilig en getest is en daarmee voldoet aan alle wetgeving;
  • Origineel en geen namaak is en door de aanbieder op een eerlijke manier wordt verkocht;
  • Kwalitatief en optimaal speelplezier biedt. Dit speelgoedartikel is zijn geld meer dan waard;
  • Zo duurzaam mogelijk is;
  • Inclusief is. Goed Speelgoed sluit niemand uit. Iedereen speelt mee!

 

zie hier alle prijswinnaars